Duguláselhárítás napjainkban

//Duguláselhárítás napjainkban

Tegyünk egy kis kitekintést a világpiacra. A Fortune magazin észrevétele szerint: a víz a világ legnagyobb üzleti lehetősége a 21. században. Ahogy a 20. században az olaj volt a legjobb befektetés úgy napjainkra a víz lehet az az üzleti befektetés, ami lázba hozza a világhatalmakat. Kijelenthetjük, hogy akié a víz, azé a világuralom.A duguláselhárítás és csatornatisztítási eszközök legrégebbi kinézetével kapcsolatosan nem sokan tudják, hogy egészen az ókorba nyúlik vissza, amikor is megjelentek a rómaiak általtervezett és épített csatornarendszerek. Ezek a rendszerek többnyire még nyitottak voltak,de a zárt részekben gyakran tapasztaltak dugulást. Azokban az időkben faágakkal, botokkal,fagolyóval, ásóval és kapával próbálták meg elhárítani a dugulást. Nagy tempóban kezdet elnövekedni a csatornahálózatok kiépítése, ahogy megjelentek az első modern wc-vel, fürdőszobával és konyhával felszeret lakások, szinte ezzel egy időben a dugulások száma is megnövekedett.

A duguláselhárítás és a csatornatisztítás fogalmával az iparág hamarosan megismerkedhetett. Régen a csatornatisztítók kézi erővel, gépek nélkül és nehéz körülmények között dolgoztak. Később a fejlődés hatására egyre jobb, újabb és modernebb eszközök kerültek fejlesztésre.Megjelentek a toldható csövek, a vízsugaras tömlők, a sugárcsövek, az erősített sodronyok majd később a szivattyúk és az autók. A duguláselhárításban mégis nagyobb áttörést a 21. század hozott. Napjainkra ugyanis megjelentek a kisméretű szivattyúk, a nagy nyomású duguláselhárító eszközök és az erre acélra kifejlesztett speciális autók. De napjainkban vannak olyanok, akik nem használnak konkrét eszközöket. Ők inkább a házi praktikákat részesítik előnyben a duguláselhárítás kapcsán. Meglepő és a tapasztalat is azt sugallja, hogy ezen a téren történt a legkisebb fejlődés az elmúlt időszakhoz képest. Míg az eszközök egy nagy fejlődésen mentek keresztül addig a duguláselhárításhoz használt házi szerek nem változtak. Felismerték, hogy a főként makacsabb zsír alapú szennyeződéseket a forró víz, a vízkő alapú problémákat pedig a szódabikarbóna és az ecet orvosolja. A 21. században mégis az egyik legnépszerűbb a háztartásokban még mindig a sósav. A leggyakrabban használt eszközök a duguláselhárításban a slagos, a csőspirálos és a gépesített szívás vizes géppel megoldások.

Slagos módszer: Az egyik legelterjedtebb és kedvelt módszer amikor a slagot a csőbe helyezzük és ráadjuk a nyomást. Ezáltal a csőben rekedt szennyeződést a nyomás kitisztítja a csőből.

Csőspirálos módszer: A dugulás eltávolításának következő állomása a csőspirálos módszer gyakrabban emlegetett nevén: csőgörény. Ezt a módszert majdnem minden dugulás fajtához lehet használni. Egy menetes acél spirált juttatunk be a csőbe és ahogy megy előre a csőben úgy tisztítja a cső falát. Megtisztítja a csőrendszert a szennyeződésektől. A spirál végére különböző fejeket lehet szerelni, amivel a különböző dugulást okozó szennyeződéseket ellehet távolítani. A különféle vastagságú csövekhez különböző átmérőjű, vastagságú spirálok léteznek. Gépesített szívás vizes géppel módszer: Magasnyomású duguláselhárító gép, amely során a vízsugarat megfelelő, azaz nagy nyomással juttatjuk a csőrendszerbe.

Ez a nagy nyomás biztosítja, hogy minden szennyeződést eltávolít a csőből.

Hívjon most